i köket – 16 dec

Jag jobbar på.

I ett samtal från igår fick jag en möjlighet att reflektera kring mitt fotografi, kring alla fantastiska personer som ställer upp för mig och min kamera. Den som tittade på mina fotografier pratade om människorna i dem som lera, som om jag gjorde skulpturer. Och jag mindes plötsligt en fotografering från 2014 av en konstnär. Jag frågade om jag fick ta några extra bilder och hon sa:

-ja jag kan vara din lera, din leksak, en liten stund.

Såg hon det jag vet, att jag ser ibland personer framför min kamera som ”lera”, som jag skulpterar fram idéer med, koncept – fotografier.

Tack AK <3 för att jag fick hitta dig och din fantastiska son i ett kök i Sköndal.

Om nu någon undrar varför jag valde just denna bild, så kan jag berätta. Det är flera saker: reflektionen, barnet som tittar på kameran, eller på den som betraktar fotografit, modern som sitter i sin egen värld, och naturligtvis köket – så fantastiskt.

av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?