En essä – ett försök

Jag har låtit bloggen vila, och vila åter, för jag inte vet varför den finns och för vem… Tills jag i ett samtal fick insikten att bloggen kanske är just den plats som mina tankar ska samlas, som en samling av essäer – försök – ett ställe att pröva mina tankar. Se på mina bilder i ett annat ljus, med en annan blick.

Jag sitter och plockar ihop ett projekt, som har arbetsnamnet ”ska vi leka?”, men eftersom det är så svårt flyr tankarna och idéerna iväg till andra världar. Jag sitter och redigerar de senaste bilderna… och ser plötsligt att besöket på Thielska galleriet tycks ha följt med hem.

Hon är en förebild, en källa till ständig inspiration och idag blir hon mitt försök Helene Schjerfbeck med undersköna självporträtt, nakna, vackra och ärliga…

Mitt försök blev såhär:

självporträtt

av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?