8. Julens strålkastarljus – en julkalender i bilder

I lucka åtta är det också fullt med fantastiska möten, som jag delar med mig av. Fotografi pratas ofta som ett medium för att minnas, jag tänker att det är ett sätt att berätta och kort berätta om de möten som jag har, vid en stol, med ett ljus. Jag tror inte att vi pratar så mycket. De som frågar får en berättelse om Becher och min fascination av struktur, ordning, något som jag så gärna skulle vilja ha, men sällan uppnår. Dagens lucka är mig extra innerlig av det skälet. Som en del av det här projektet så printade jag ut en del av bilderna (de som jag tog i början) för att se, för att ordna för att kategorisera… för att se. Min yngsta son tittade igenom alla bilder och granskade dem nog. Han tittar och säger:

Det är något som är annorlunda med de här bilderna.

och stannar vid Saras bilder. Jag vet och han ser. Och ja, de är annorlunda inte bara för att de har Sara som modell, utan för att jag tagit dem på frihand… de togs i julkalenderljus men inte för julkalender 😉 för den bilden hade jag redan gjort…

Sedan finns bilder på Jessica – tack du fina. Och på Emelie som jag såg på genom sökaren och så såg jag en bild, ett uttryck som jag känner igen och älskar. Hammerhøi och hans kvinnor, eller såg jag redan här Munch, som jag kommer att återkomma till. Det blev en oskarp version, för den var så vacker i kameran… och sedan en i fokus för att Emelie är så underskön.

Stort tack till mina modeller.

Kristina

av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?