6. Julens strålkastarljus – en julkalender i bilder

Resan fortsätter idag med Sina, Axel, mig själv och Camilla.

Paret Becher har varit min inspiration för detta arbete – jag har velat göra ett systematisk fotografiskt arbete. Se vad som händer, vad vi ser. Vissa modeller (vanligtvis de som varit med ”förr”) har jag gjort serier med bilder. Camilla är en sån, andra har jag bara en bild av, eller har jag bara valt ut en bild som representation. Och flödet av bilder sker på tempo och lust…

Det är i serier som den med Camilla som det blir så tydligt att Becher som förebild kommer fram… en studie i en person, en plats och ett ljus… I ett strålkastarljus. Jag önskar att jag kunde göra familjer med bilderna.

Teknik: 28 mm, bländare: f4, slutartid 1/15 sek, iso 160.

/kristina

av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?