3. Julens strålkastarljus – en julkalender i bilder

Jag som har sett alla bilder vet att det sker en utveckling, att ljuset förändras över tiden som jag fotograferar. Och naturligtvis kan jag justera det i efterhand… men jag vill något med det också. Samtidigt lyckas jag inte vara så konstant som mina förebilder, Sander, Becher eller Muybridge. Jag lyckas inte ens skapa familjer av bilder som Becher gör, men jag ser att kalenderns styrka ligger i mängden bilder och jag skulle vilja sätta dem på en rad i kulverten så att ni skulle kunna gå och titta på dem, bild för bild för att se hur ljus, modell, förändras.

Mina modeller idag är också hämtade på mitt kontor, där alla bilder är tagna, under samma lampa på samma plats. Jag vill innerligt tacka Pamela, som alltid så generöst säger ”ja” – när jag frågar 🙂 och Collin som jag likt ett rovdjur väntade in för att fånga honom som modell. ”Du är svår att säga nej till…” konstaterade han efteråt.

Kristina

Undrar du över något? Skulle du vilja vara med? Tveka inte att höra av dig. Om du tänker att jag fyllt mina luckor, så kanske det är sant, men det här bildprojektet lever fortfarande så ta chansen… för jag kanske inte har lyckas fånga i just dig!

av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?