18. Julens strålkastarljus – en julkalender i bilder

I lucka 18 finns det ingen som hade kommit på plats, den var nästan tom. Men jag hade i vilket fall som helst fyllt den med ljus, dels på mig, dels med ljus på stolen och på finaste Birgitta och sist på Filippa.

Birgitta som är fotograf och som så generöst erbjöd sig vara modell. Åh jag vill inte favorisera på något vis, men Birgitta för dig tickar mitt fotograf-hjärta lite extra. Bland de bilder som vi tog, finns både Hammershøi och Munch. Jag känner mig nästa som jag vore konstnär i slutet av 1800-talet eller kanske det tidiga nittonhundra … men ingen av mina förebilder hade dig som modell. Det blev en hel serie… här och sedan har jag klämt in dig i några andra luckor också, för att jag kunde och för att det är min bildserie, och ingen annans.

Nu är alla bilder gjorda, alla som jag frågat, alla som ville och kunde komma har jag fotograferat. Så nu är kalendern fylld. Till min lycka har jag då fått in lite extra modeller… och en har jag klämt in här…

Det är min vackra, kloka kollega Filippa som så innerligt räckte upp handen och sa… finns det plats för mig. Självklart och här är din plats. Så fin som självaste Lilla My, envis, tydlig och väldigt klok.

Stort och innerligt tack till både Filippa och Birgitta. Tänk sig vad jag är glad att ni finns.

/Kristina

av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?