16. Julens strålkastarljus – en julkalender i bilder

I den sextonde luckan, som kommer med en vintersol hittar jag: Lars. Lars är min bror: jag ringer honom ibland med Thåströms röst i öronen:

man har så fullt upp med sin egen värld

Och jag vet att jag borde ringt dig mycket mer än vad jag gjort

Sång från tionde våningen

I luckan hittar vi också Marcin. Jag lyssnar på ”den svenska modellen” och i podden pratar de om spelet också Marcin genom sitt arbete på Civil Rights defenders pushat. Det om att avskaffa demokratin. Då kändes det som alla delar har samma intressen, att lyfta vikten av demokrati. Jag ser ofta reklamen när jag åker kommunalt och tänker då på allt som kom emellan… mig och Marcin för att vi skulle kunna få till den här bilden och ändå fick vi till det, tillslut.

Även bilden med Charlotta, kändes som den inte skulle bli av, men så blev det plötsligt en torsdag och där stod Charlotta, och bara sa: ja när jag ville fotografera.

Det är svårt att tro, men jag kan inte få nog av dessa bilder, och denna kalender. Men det beror nog bara på att den snart är slut. Tar de sista bilderna imorgon.

/K

av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?