14. Julens strålkastarljus – en julkalender i bilder

Tio dagar kvar till julafton. tio dagar. Sedan är det slut, sedan blir det inte mer av det här… Och idag är det regngrått i Stockholm och jag ska läsa Ulf Lundells Sömnen: julen nittonhundrasjuttiosex, en julafton i Hässelby Villastad. Men nog om det för vare sig jag eller Ulf Lundell är i luckan.

I lucka 14 har jag istället gömt en person som jag beundrar och ser upp till. Jag har fotograferat henne tidigare. Och jag vet att jag väntade på henne minst två dagar innan vi lyckades få till fotograferingen. Hon kom. Vackra, undersköna, kloka Susanne. Stunden vi fick förgyller den här dagen. Dels för att du valde att leka med mig, och du har tillit till att det jag väljer. Jag är verkligen imponerad. För er som inte varit med – eller aldrig blivit fotograferade av mig, ska veta att jag nästan alltid ger mina modeller regi, och det kan ni se i Susannes bilder, säker, kvinnlig och i dialog med sin omvärld, det ser jag… Vad ser du?

Vad har jag mer i luckan?

Daniel, som jobbade nära men ändå inte här… Daniel finns i mitt professionella nätverk, som antog min fråga när jag berättade varför jag gör en kalender. Jag gör ju en julkalender varje år som en del av min personliga utveckling som fotograf och i år frågade jag också på Linkedin. Och några anmälde sig, bland annat Daniel. Åh tänka sig vilken överraskning och vilka bilder det blev…

Stort tack till er för att ni kom.

av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?