13. Julens strålkastarljus – en julkalender i bilder

Startar dagen med att prata om internet, spel och barn. Idag är det lucia och i min kalender är det nästan ett luciatåg… Alla som varit med i kalendern vet att det inte bara är jag som är med och gör kalendern. Utan att Anna är en viktig del, hon öppnar för er som kommer, påminner mig att ni väntar på mig, hjälper mig att hålla reda på mina besökare. Anna har varit med vid nästan alla bilder.

Anna är min kollega som gör kontoret levande, som ser till att det blir jul, kommer blommor, tar emot och skickar vår post och mycket, mycket mer. Fina Anna som städar efter mina fotograferingar. Jag plockar bort det som hon tagit fram och sedan glömmer jag att ställa tillbaka, men då är Anna där och hjälper mig. Tack Anna för all hjälp och för att du förgyller min arbetsvardag.

I den trettonde luckan har jag också lagt in Pernilla, som liksom Lucia kom och var mitt frukostsällskap. I väntan på Pernilla prövade jag platsen för att sedan sätta strålkastarljuset på henne. I mitt luciatåg har jag också gett plats för det första av tre par som finns i kalendern. Anette och Christer. Fantastiska, kunniga och sprudlande Christer och Anette. Vad skulle skolbibliotekssverige vara utan er?

Anette och Christer.

Christer är, för er som inte känner honom, en skolbibliotekarie som ständigt är standby. Ständigt kan ha ta sig an ett skolbibliotek och göra det levande. Och Anette är, min famn i det digitala skolsverige. Fantastiska Anette: allt du gjort för skolsverige, skolbiblioteken, och för mig. Jag vet inte var jag ska börja. Men jag tror att om jag säger: Kolla källan så vet alla resten. Det är en enormt stor ära att du och Christer dök upp för att vara modeller och vara med i årets höjdpunkt. Ni gjorde min dag och berikar nu Lucia. Jag hoppas innerligt att det blir många fler gånger, snart!

Stort tack – alla ni i lucka 13.

Teknisk specifikation: Objektivet är 28 mm, bländaren står f4, slutartiden 1/30 sek, iso 160.

Kristina

av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?