Vänner i värmen

28042014-sommer weather in april

På väg med Therese och Pernilla från Vita Bergen tillbaka mot kontoret och mellan träden sitter två män och dricker, pratar och röker. Vardagens människor och ögonblick, bekanta sådana som vi ser och njuter av. Ögonblicket skriker att våren är här. Pernilla säger fråga och säg att de har karaktär och att det är därför ni vill plåta dem.

Jag säger som det är: vi vill fotografera vanliga människor, de som gör vardagen och som vi möter i vardagen. Gemensamt säger de nej, men så påväg därifrån säger Sickan, men om ni vill fotografera, så gör det då. Vi tvekar inte en sekund. Vardagen som våren fångas tydligt av Stickan, sittande på rullatorn med en cigarett i handen, lite dold 😉

28042014-Stickan Nygren

Det här är jag nöjd med: avståndet!

Jag tog tre, eller kanske fem steg bakåt för att få med händerna och lite av rullatorn, det brukar inte vara något jag alltid har sinnesnärvaro att göra 🙂 Sedan tycker jag mycket, mycket om närbilden. Leendet, lite generat som är resultatet av att jag berättar för den tvivlande kompisen att Stickan är precis så vacker som vardagen är 🙂

Stickan Nygren

Om jag skulle ta om bilden:

Jag skulle vilja säga ner med hakan, och spänn blicken in i kameran, men det får bli nästa gång!

Tack Stickan och tack Therese för att du gör måndagarna underbart bäst!

Publicerat av

Kristina Alexanderson

Kristina Alexanderson är den som skriver och fotograferar för den här bloggen som handlar om att vara människa, bli sedd och se andra. Välkommen!

3 reaktioner på ”Vänner i värmen”

Kommentarer inaktiverade.