Jag läste den fantastiska texten Why does it always have to be about something? och kände mig befriad, bilder behöver inte alla ha en mening, men de får gärna vara bra, eller riktigt bra så att jag kan längta efter dem och själv titta på dem för att skapa en egen mening, idé. Jag längtar efter bilder som utmanar mig och bilder som är så bra att jag känner mig förtrollad och förförd till att söka en mening som kanske inte är där, eller som kommer dit. Eller som Jörg M Kolberg säger det:

”Make me want to look at your pictures! Make me hungry for them! Make me want to discover what they might be about – rather than trying to use aboutness as a tool to hold a bunch of mediocre stuff together.”

När jag läst Jörgs text log jag lite i mjugg åt tanken på kommentaren ”Jag är ärligt nyfiken när du undrar vad bilden vill säga. Det är en bild på en vacker hund.” Nu ska jag ägna mig åt att titta på bilder som saknar mening, men som genom sin kvalitet får mig att skapa mening.

”So what this all comes down to is not so much the idea of pictures being about something or not. I’m really more interested in photographs being given the starring role, and not any of the mumbo jumbo surrounding it, their aboutness being maybe the most prominent aspects. I want to get the task to unpack what might be going on, instead of having it handed.”

Jag kan bara säga att jag håller med 🙂 och till dig vill jag säga läs Jörg M Kolbergs text Why does it always have to be about something?

DSC_8702

Publicerat av Kristina Alexanderson

Kristina Alexanderson är den som skriver och fotograferar för den här bloggen som handlar om att vara människa, bli sedd och se andra. Välkommen!