Om bloggen

Det här är en blogg med bilder av människor.

”Ser du mig” startade som en idé att fotografera självporträtt. Det blev snart ett  projekt, som växte till att se mig själv genom andra också. För mig är att fotografera ett sätt att leva, just nu kan jag inte leva utan att få fotografera.

2016 -projekt genomförde jag tillsammans med Therese ett projekt som heter Den Misstänkte handlar om vilka vi blir genom de bilder vi väljer för att berätta om människor. Vi tar varsin bild, ser vi samma person, är det samma kontext eller inte.

Bakgrund

Jag startade bloggen 2013, för att publicera mitt 365-självporträttsprojekt (att fotografera en bild om dagen för att sedan publicera den samma dag) på temat ”Ser du mig”. Det handlade om mig, och jag var den enda modellen. Men ganska snart insåg jag att jag kan  inte bara fotografera mig själv, jag behöver se andra människor, spegla mig i dem och där föddes mötena med andra och det som blev porträtt av andra.

Projektet ”Ser du mig” fortsatte in i 2014 när jag inte riktigt kunde släppa taget om idéen att plåta ett självporträtt om dagen. Under 2014 gjorde jag även annat som att genomföra ett måndagsprojekt med min kollega Therese Tjernström som handlar om att fotografera främlingar.

Två år med dagliga bilder på sig själv, fick mig att ta en paus, och arbetar återigen på samma tema som allt startade i:

”Genom att föra er in i mitt väsens kulisser tvingas jag själv retirera till ett ännu större djup”

Och 2014 avslutades med ett projekt om makt, kön och kärlek. I och med att jag inte publicerar lika mycket av de bilder som jag tar, så ägnade jag lite mer tid åt att reflektera, bildreflektioner och tankar kring bilderna, som en del av 2015.

jag1

Undrar du över något? Hör av dig! Jag nås enklast på mejl: kristina.alexanderson[at]gmail.com, tveka inte.

Kristina Alexanderson 29 maj 2017