Nyår – ett år med fotoluncher och #obekantabekanta

Det har varit ett roligt, stort och märkligt projekt det här. Egentligen bara ett som jag hakade på, för att jag kunde, ville och ville lära mig mer om hur andra fotografer arbetar. Jag trodde att det skulle bli:

en historia om ett möte med den största av alla rädslor när det kommer till att fotografera/porträttera främlingar och det var att få ett nej.

Det har det onekligen blivit, men i mötet med rädslan har jag också vuxit, hittat strategier att våga och inte bara tveka. Att förklara varför jag vill ta en bild, vad jag ska använda den till och inte. Jag är inte lika rädd för att säga att du fascinerar mig, kan jag få plåta dig.

Många gånger har vi fått nej, men det finns också massor med tillfällen då vi fått ja, och tänk va spännande det är att se en annans fotografs arbete och bilder. Vi möter samma människa, men berättar med våra kameror olika historier!

27122014-new year

Den här sista historien är från i lördags – ett möte mellan två obekanta – bekanta. Roligt, utmanande och spännande! Stort tack för detta år Therese! Kolla in Teschos grymt spännande och utmanande bild.

Publicerat av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?

4 svar på ”Nyår – ett år med fotoluncher och #obekantabekanta”

  1. Gillar hur du har valt att fokusera på modellen bakom. Jag läser en nöjdhet från modellen, medan personen framför känner någon form av ilska. Snyggt fångat!

    Jag var också rädd för ett nej. Men det var inte så farligt 🙂

Kommentarer inaktiverade.