Min modell tvivlar på resultatet

05052014-TvivlandeUpp på väg mot Helgalunden på söder kommer mannen gående. Vi frågar, han undrar liksom alla andra varför, vi svarar att vi har ett fotoprojekt tillsammans, vi fotograferar vanliga människor idag är temat ”huvudbonad” och du passar på beskrivningen. Han tänker efter och sedan säger han:

-Ja.

Han ställer frågan om bilden ska publiceras. Frågan är känslig för naturligtvis ska den det, frågan är hur kommer han ställa sig till det faktumet att bilden av honom ska hamna på internet, på en blogg som han troligen inte kommer att besöka. Så jag frågar:

-Är det ett problem att bilden publiceras?

Då svarar han:

-Det beror på resultatet.

Jag erbjuder honom då att få se bilderna innan vi går vidare, innan vi lämnar honom, tar med oss bilden av honom och hans bild blir en del av vårt projekt, att fotografera människor, bekanta och obekanta. Han nöjer sig med det.

05052014-godkannande

När vi tittar på min bild av honom säger jag… du ser skeptisk ut, duger resultatet.

-Jo, säger han och ställer upp som modell för Therese, och vilken bild hon skapade, fantastisk.

Det här är jag nöjd med:

Jag tycker om mannens blick som gör bilden för mig. Han är vaksam och tvivlande.

Om jag skulle ta om bilden:

Jag skulle eventuellt placerat honom lite mer centralt i bilden, men jag annars är jag ganska tillfreds att bilden fångar hans inställning och många andra modellers inställning till att stå inför kameran.

 

Publicerat av

Kristina Alexanderson

Kristina Alexanderson är den som skriver och fotograferar för den här bloggen som handlar om att vara människa, bli sedd och se andra. Välkommen!