Jag blev nog som mest förvånad när mamma sa:

-Jag vågar ju inte anmäla mig, men jag vill också vara med i din julkalender.

 

*Vad är det här? Vad är det ni ska förstå?

Såg frågan på Facebook och tänkte att för mig är det solklart vad detta är min julkalender och jag har gjort julkalendrar förut.

Temat för årets kalender är förvånad, barnsligt förvånad. Egentligen ville jag arbeta med temat ”generad” men jag insåg ganska snart att jag vare sig kan eller vet inte hur man gör människor generade. Därför valde jag förvånad, och tänkte att när de som är modell ser sina förvånade uttryck kommer de bli generade… och då var målet uppnått.

Ingen del av min kalender handlar om något annat än att skildra människor så som de ser ut, vackra, sköra, förvånade och öppna för nya intryck. Än en gång vill jag också tydliggöra att alla mina bilder på nästa alla sätt är självporträtt, även när den som står modell är min älskade mamma!

 

Publicerat av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?