Lös upp (dag sju av tio)

Den sjunde dagen

Enligt skapelseberättelsen vilade gud den sjunde dagen det borde kanske jag också göra. Jag startade den sjunde dagen med att skriva om texten till mitt projekt. Texten kom till mig i går kväll när jag skulle somna, och insåg att färger saknades. De färger som är jag, de hallonröda kinderna som kommer när jag får beröm, smicker eller tillrättavisas. Färgerna saknades både den ljusa färgen som är så tongivande men som är i så bjärt kontrast till mina rodnande kinder, färgen som så sällan får vara huvudrollen i mitt fotografi.

Vad ska jag då säga om dagens bilder, kanske att när jag tittar på dem är jag inte säker på att de borde vara med, men så tänker jag på det som min mentor brukar säga: det behövs bilder som gör att betraktaren tillåts andas också, vila en stund och ta in, för att orka med, för att ta in nästa bild. Dessa bilder är kanske mitt mellanspel. De är sjunde dagens bilder. De är de bilder som ger vila. Andrum. Medan jag samlar mod för att sätta samman text och bild och sedan dela mitt projekt, som jag gjort till dig.

Publicerat av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?