Kategorier
2019 porträtt

Lös upp (dag fem av tio)

Nu har jag nog sagt allt

Jag fortsätter min serie bilder som ska ge mig en injektion av mod, och tilltro, så att jag tror på mitt arbete. Jag försöker skingra mitt tvivel och i dess följd hitta modet att tro på det arbete jag gjort.

Jag lyssnade på en podd igår och började tvivla. Podden handlade om att titta på andra fotografers arbete och hitta deras brister, hjälpa dem framåt. Men mannen som pratade i podden, var väldigt tydlig med de brister som han såg i andra fotografers portfolios, framförallt de fotografer som kom med bilder som var personliga, eller som hade sin utgångspunkt i att undersöka sitt eget jag, bilder av den typen betyder mycket för fotografen, men säger inget till de som ska titta på dem. – Jag lyssnade och kände mig träffad och misslyckad, mitt fotografi kanske bara är för mig i alla fall…och det är gott nog som mannen i podden sa, men den typen av fotografi är mer betydelsefullt för fotografen än för de som ska titta…

Nu ömkar jag mig själv, men modet kommer och går. Idag ska jag prata om mina leksaksstilleben på Goto10 och jag hoppas många kommer och lyssnar, tittar på bilder och pratar med mig. Vi kanske ses.

Av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?