Kristina Alexanderson

Mitt namn är Kristina Alexanderson och jag är fotograf till bilderna på den här bloggen. Egentligen är detta en webbplats med bara självporträtt, inget annat. Jag använder mitt fotografi för att försöka förstå vad det innebär att vara en människa. Jag har låtit Witold Gombrowitcz vara den som ger ord för vad jag undersöker:

”Genom att föra er in i mitt väsens kulisser tvingas jag själv retirera till ett ännu större djup”

Witold Gombrowicz

Sleepless in Chicago, 2013-01-12, Kristina Alexanderson, Självporträtt. Bilden är till min Jessica Bäck
Sleepless in Chicago, 2013-01-12, Kristina Alexanderson, Självporträtt. Bilden är till Jessica 

Jag funderar mycket på om jag syns i bilderna? Och på vem jag är i förhållande till de jag skildrar, en spegel eller den som ger bilden en berättelse? Vems berättelse berättar jag, min eller de som jag skildrar? Gunnar Ekelöfs har formulerat det så mycket bättre än jag:

 ”Ständigt samma ämne har jag genom åren tagit upp på nytt. En männi­skas förnyelse består nämligen enligt min mening inte i att hennes grundämne, hennes grundupplevelser och grundproblem skulle förändras. Det är hennes inställning till dem som under skiftande förhållanden förändras. Förnyelse fattar jag alltså som en ständig omprövning av ett och detsamma.”

Gunnar Ekelöf

 

Modell -Ser du mig?

I mina projekt använder jag de som vill vara med som modeller. Och jag bjuder in till att vara modell i samband med att jag startar ett projekt. Vill du vara med följ bloggen… eller mejla mig 🙂

Vill du komma i kontakt med mig gör du det enklast genom att mejla: kristina.alexanderson(at)gmail.com

Uppdaterad 18 juni 2017

p.s söker du leksakfotografiet kolla in kral.se