Fotoworkshop med leksaker #ftw #BALTICTOYSAFARI

Jag fotograferar bara leksaker när det regnar, är kvälls- eller morgonsol, eller vattenpölar med spännande reflektioner i, åtminstone vill jag tro att det bara är då jag numera fotograferar leksakerna för det är då lusten är som störst.

Jag tycker att det är svårt, kanske svårare än någonsin för jag ser på bilderna med vana ögon, och vill att de ska bli sådär bra som bara de bästa av mina bilder blir, och jag vill bara leka när det är vattenpölar, motljusmöjligheter…

För att utmana mig själv och få mer kunskaper i hur andra som skapar stilleben med leksaker arbetar har jag valt att anmäla mig på en fotoworkshop i Waxholm nästa helg #baltictoysafari. Jag hade aldrig vetat om workshopen om det inte varit för @east_mountain som jag följer på twitter och instagram, en grymt duktig leksaksfotograf. Han liksom uppmanade mig att delta, tusentack för det! Jag ska vara med på fredag/lördag mest för att det kanske blir kvällssol på fredag och morgonsol på lördag… och då är min lust att plåta plastleksaker som störst.

Vad ska jag ta med mig? Min Trooper med vingar såklart, teddy, Darth och Catwoman … troligen också Batman. Men vi får se. Jag tänker om det regnar måste jag ta med paraplyn, och knäunderlag så jag kan fotografera i vattenpölarna. Vill ni följa eventet på distans kolla in taggen #baltictoysafari, kanske postar jag en eller annan bild, men det återstå och se, för som sagt självkritiken är min bästa vän när det kommer till bilderna av de leksaker som jag har som modeller.

DSC_3600