Fotograferar du leksaker? #baltictoysafari

To my new friends from the baltictoysafari – thank you for giving me perspectives on why we take photos of plastic. You made my weekend!

Varför fotograferar du leksaker?

Det var den fråga som jag nog mest ville ha svar på när jag i fredags begav mig till Vaxholm för att träffa andra som fotograferar leksaker. En fotoworkshop på temat leksaker, plast och lego. Missförstå mig rätt, jag vet varför jag gör det, eller åtminstone låtsas jag att jag vet varför jag gör det. Frågar du mig är svaret för det är roligt, eller så är det för ljuset, det händer något märkligt med ljuset när det faller på leksaker som är pyttiga. Men jag gör det också för att jag vill berätta, och med leksakerna kan jag berätta historier som jag inte kan förmår mig att göra med människor, eller så är det samma berättelser som jag berättar fast på olika sätt.

Men jag ville veta varför gör andra detta? Varför ligger andra människor på marken för att fotografera legobitar, legogubbar, plastleksaker? Fick jag några svar, jo kan ett eller annat.

Men jag kom därifrån med ett nytt kontaktnät, med vänner som gör och tycker om att leka med kameran och sina leksaker, som kan ägna en hel solnedgång till att få en perfekt bild på en plastbit som är grön. Jag kom därifrån med andra perspektiv på lego, på instagram och framför allt kom jag därifrån uppfylld av möten med andras passion, om det handlar om att samla, leka eller plåta eller allt samtidigt.

Jag säger bara tack, till er alla. Till Boris och Vivecka för att ni öppnade upp ert hem för oss, till alla som deltog: Ian, Henry, David, Stefan, Stefan, David och Christoffer och Shelly. Tack!