Bra bilder förmedlar historier – brukar jag säga. Men innerst inne tror att de bästa bilderna är de som förmedlar känslor. Starka känslor som beundran, kärlek, omtanke, förälskelse, nyfikenhet, rädsla eller sorg. Jag älskar de bilder, som jag ser där känslan mellan modellen och fotografen syns genom bilden. Om du tittat på bilder där barn porträtterar sina föräldrar så vet du vad jag menar. De bilderna är så vackra för det finns en sådan ömhet i det mötet, och det syns ofta i bilden.

Jag beundrar lärare – har alltid gjort, och kommer alltid att göra. Pedagoger får mig att minnas min skoltid, varför jag blev lärare. När jag möter pedagoger blir jag fylld av beundran inför deras kunskaper, deras förmåga att skapa nya världar och perspektiv för mig. Jag tänker ibland att min serie av bilder på pedagoger, för jag håller på med en sådan, handlar om att jag vill skildra den kärlek som jag känner till lärare, och att jag i mina bilder ska kunna berätta om all den beundran som jag har inför deras förmåga att trollbinda mig.

10032015-DSC_6118 Jag tittar på bilden på Camilla och ser – att hon är underbart vacker, underbar att arbeta med som modell, men min bild gör ingen rättvisa till hennes förmåga som pedagog, som är en fantastisk förmåga att få mig, som bara var hennes elev en kort stund, att resa till nya platser, nya kunskapsland.

Tack Camilla för din tilltro till mig, och stunden… Och för frågan!

Publicerat av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?

2 svar på ”En bra bild berättar något för oss”

Kommentarer inaktiverade.