Det utvidgade kollegiet

18032015-A-M KorlingMöten med Anne-Marie Körling är alltid intensiva, fyllda med ord. Hon pratar alltid  om de möjligheter som alla möten som medför lärande, hon pratar om lärande i stort och i smått. Så länge jag känt henne har hon pratat om vikten av det utvidgade kollegiet – att nätet, bloggen, twitter, sociala medier ger möjligheter till att träffa andra som vill mötas kring lärande, kring skolans uppgifter och läroplanen.

Jag tycker om tanken att jag på nätet ska kunna träffa ett utvidgat kollegium – få möjligheter att ta del av många röster, många infallsvinklar, många sätt att se på skola och lärande. Ett samtal kring stort och smått – där vi möter varandra och respekterar varandras åsikter och olikheter. Men anledning av dagens diskussion kring #tonen på twitter så undrar jag hur det står till med det utvidgade kollegiet. Det som gjort att min skolvärld berikats och jag fått möjlighet att möta människor som Anne-Marie.

Publicerat av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?