Kategorier
2015 modell

Det är mitt ryska arv #enkalendertilljul

19 december 2015

Jag har ett projekt som är lite låg intensivt som heter ”pedagog” och som bygger på att jag fotograferar pedagoger som jag möter, känner och som vill vara med. Max är en av pedagogerna som jag en längre tid tänk borde vara med, men inget tillfälle har uppenbarat sig. Julkalendern blev ett sånt tillfälle, men jag har svårt att blanda två projekt så till julkalender blev det en bild som går i dialog med gårdagens bild ”när ska vi fota?”.  En man, klädd för vinter möter en kvinna klädd för en annan årstid, en annan plats. Hur ni tolkar det eller ser på det får ni själva avgöra.

När vi plåtade så njöt jag verkligen av Max underbara ögonbryn och i samtalet om vildvuxna ögonbryn säger modellen:

Det är mitt ryska arv

Jag önskar jag hade frågat, men det gjorde jag inte. Jag tänkte mest, åh har du rysk anknytning. Och sedan sa jag: jag älskar vildvuxna ögonbryn. Stort tack Max för att kom och var min modell.

Julen står strax bakom knuten, och det lackar intensivt mot jul. Det här är min kalender som skildrar de dagar i december som är en förberedelse för julen som högtid.

Pssst jo, det kommer en bild på Max till projektet ”pedagog” också, men en annan dag 🙂

Av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?

1 svar på ”Det är mitt ryska arv #enkalendertilljul”

Stängt för kommentering.