Den optimala simbilden

Det finns något väldigt lustfyllt i att arbeta i en miljö som en simhall, ljuset är  hopplöst med lampor som reflekterar i vattnet, olika ljuskällor och en knepig blåfärg på vattnet. Motivet som man ska fotografera är allt annat än möjligt att kontrollera,  det går relativt fort och jag har dessutom ett manuellt objektiv (ett tilt shift objektiv) på kameran. En utmaning är att hinna med både i tempo och med fokus. Sedan rör sig motivet ojämt i förhållande till vattnet, upp och ner.

Resultatet är alltid oväntat för jag får se bilder som jag inte sett. Det är också de bilder som jag tycker mest om, för de spännande. Andra simfotografer har säkert sett sådana bilder, men inte jag.

De simbilder som jag har sett handlar om simmaren och hans/hennes förmåga att bemästra vattnet, målmedvetenhet. Jag älskar de bilderna. Simmare i fullständig kontroll, men personligen är jag mest förtjust är jag i de där kampen pågår mellan simmaren och vattnet, eller de där de blivit en enhet och simmaren är fullständigt en del av mediet.