Det här projektet är det mest spännande jag genomfört sedan jag gjorde mitt om härskartekniker. Det är utmanande och spännande och insikterna haglar. Intervjuerna med våra modeller ger insikter om ”vanliga” människors tankar kring att bli misstänkt. Och de får mig att reflektera och fundera…

Dagens modell svarade så här på frågan om hur han skulle uppleva det om han blev misstänkt:

Om jag var skyldig skulle jag känna mig barsk. Jag skulle tänka ”what ever” och ”give a fuck”. Om jag var oskyldig skulle jag ha en klump i magen och nog vara lite ledsen.

Hur skulle du reagera? Och framförallt hur tror du att du skulle skildras om du var den misstänkte. Om du funderar på det, får du gärna vara med i vårt, mitt och Therese Banströms projekt ”Den misstänkte” än finns det fortfarande möjligheter.

Bilden är skapad av Therese Banström och Kristina Alexanderson

Publicerat av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?