Bonusdag fem av fem

Trassel och tilltufsad

Det är tur att jag ibland lyssnar på andra än mig själv. Det är också tur att jag är omgiven av så mycket kloka människor som ser möjligheter där jag bara ser hinder. Till er vill jag säga tack! Tack för att ni ger mig mod, när jag inte är annat än en lort.

Nu är den här bildserien färdig – det betyder i sig inget – utan att jag söker efter nya möjligheter att skildra det som jag inte kan bli färdig med. Jag tror mer och mer att Ekelöf har rätt när skrev.

”Ständigt samma ämne har jag genom åren tagit upp på nytt. En männi­skas förnyelse består nämligen enligt min mening inte i att hennes grundämne, hennes grundupplevelser och grundproblem skulle förändras. Det är hennes inställning till dem som under skiftande förhållanden förändras. Förnyelse fattar jag alltså som en ständig omprövning av ett och detsamma.”

Gunnar Ekelöf

Jag drömmer dock om att förnya mig – göra om mig, starta om, bli en annan, få nya upplevelser, nya grundproblem, bli ett nytt grundämne. Men ju mer jag ser på det jag gör, gör jag samma om och om igen, inställningen skiftar, men mina grundproblem är desamma.

Publicerat av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?