Jag lyssnade på en fotopodd om serier, att skapa serier av bilder på ett tema. Att försöka göra en serie bilder som handlar om samma sak, som kopplas ihop och som tillsammans skapar en helhet. Jag vet inte om jag utmanades eller om jag bara tänker att så mycket av mitt fotografi utgår från att jag gör projekt, stora såväl som små. Kanske inte serier, utan snarare bilder som bygger på varandra i ett projekt, ett arbetsmaterial som jag sedan gör ett urval av för att slutligen presentera ett bildprojekt. En del av mina bildprojekt kommer i hamn andra hamnar bara i malpåse, eller snarare på min hårddisk gömda, glömda eller osorterad. Jag har startar året med ett stort uppdrag som jag gör för mitt arbete och därför ägnar jag tid åt att sortera, organisera, färdigställa och fundera på om mina bilder betyder något för någon annan än mig.

I vilket fall som så fick detta arbete mig att titta på bilder från sommaren och så landade det i att jag gjorde ett urval för en serie om ljus, integritet och identitet. Jag tänker att den handlar om längtan och drömmar. Kanske lite om förtvivlan också.

jag
identitet
Kärlek
längtan
självbild
tudelad
öppen
drömmar
längtan
integritet


Publicerat av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?