Kategorier
porträtt

Att finna frid genom fotografi

Jag tänker om jag skjuter på fotograferandet så behöver jag inte starta, inte fatta alla beslut, inse alla mina begränsningar – mina idéers begränsningar. Så plötsligt står jag där, har börjat, testar min idé, ser det jag vill i sökare och då infinner sig ett lugn, en frid. En balans – bilden bär.

Börja från början och fortsätt tills du kommer till slutet: sluta då.

Nu behöver jag bara fortsätta på den början jag har och ta mig till mål. På måndag gör jag nästa bild, tisdag ännu en och sedan kanske en på onsdag också, vem vet…

Frid är temat – och den känner jag.

Kristina

Som laddar för årets julkalender – en i bilder på temat ”julefrid” – vill du vara med måste du säga det högt så gör jag plats.

Av Kristina

Är fotograf och den som använder bild för att hitta svar på frågan: vad innebär det att vara en människa?